Mavidetatil Turizm Seyahat Acentası

KAYAKÖY İLE BİR GÜN

Eski adı ile Levissi. Eski bir Rum köyü.

Eski demek Kayaköy için belki de bir iltifat. Çünkü eski kelimesi Kayaköy’de yeniden hayat buluyor. Eski evler, asırlık eski ağaçlar, eski dükkanlar ve eskiden yaşanmış onca hayat.

Biraz dikkatli ve sağlam basarsınız yere Kayaköy harabelerine çıkarken. Harabeler tüm gizemiyle karşılar sizi ve sadece ayaklarınızla değil ruhunuzla da gezersiniz Kayaköy’ü. Asırlık iki eski kilise kim bilir kaç olaya şahitlik etmiştir. Mimarisi ve dönemine göre ‘’nasıl yapmışlar’’ dedirten mozaikleri ile kaç hayata dokunmuştur. Tüm bu sorular Kayaköy’ü gezerken kendiliğinden belirir zihninizde ve bu merak insanın doğasında olduğundan size müthiş bir haz verir. Ruhunuzla gezersiniz ve sadece gözlerinizle bakamazsınız Kayaköy harabelerine. Tümüyle hissetmek için arada günümüze gelir, şaşkınlığınızı gizleyemez sonra o döneme geri döner ve hayranlıkla bir kez daha bakarsınız yaşanmış onca eski hayata.

Örneğin kayalardan yapılan evlerin içlerine öyle ocaklar yapılmıştır ki zihniniz canlandırmak ister nasıl yapıldığını. Pişen ekmeklerin lezzeti bizimkine benzer miydi acaba? O zamanki neneler de şimdi adım attığınız patika yollarda ot ayıklar mıydı? Evlerin arasından doğan bir yeşillik ve tatlı esen rüzgar uğurlar sizi yine bekleriz dercesine. Yine gelmek istersiniz. Kapıda oturduğunu hayal ettiğiniz yaşlı teyzeyi tekrar ziyaret etmek istersiniz. Ve zihniniz tekrar gelmenin sözünü vererek ayrılır harabelerden.

Kayaköy harabelerin dışında ova bölümünde konumlanmış ve bugün devam eden köy yaşamıyla da ağırlar sizi. Acıktıysanız yöresel otlarla hemen oracıkta yapılmış bir gözleme kokusunu duyarsınız. Kayaköy, bölgenin sıcağından ve neminden nasibini çok almamıştır ve sıcak yaz gününde size tatlı bir serinlikte nefes aldırır. Barlardan birine oturup buz gibi içeceğinizi yudumlarsınız ve samimi işletmelerin sıcak sohbetlerini yaşarsınız.

Kayaköy’ü anlatmak için elbette çok daha fazla cümle sarf etmek gerekir. Yaşanmışlıkları ve halen devam eden yaşamıyla anılar biriktirmeye devam eder. Anılarınızda Kayaköy de olsun isterseniz ziyaret etmek için geç kalmamanızı tavsiye ederiz. Otelleri, apart ve pansiyonları, kiralık müstakil villaları, muhafazakar kiralık villaları ile konaklama konusunda bir çok seçeneği bulunan Kayaköy tatilde sizi ve sevdiklerinizi bekliyor.

Evimde gibi ekibi olarak keyifli tatiller dileriz.

© 2021 | Designed by Karakedi Web Tasarım | All rights reserved by Evimde Gibi Ltd. Şti.