Mavidetatil Turizm Seyahat Acentası

FETHİYE – ÖLÜDENİZ YAMAÇ PARAŞÜTÜ DENEYİMİ

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezlerinden biri olarak gösterilen Fethiye’nin dünyaca ünlü Babadağı’ndan her yıl binlerce uçuş yapılıyor. Ölüdeniz’i kuş bakışı seyretmek, turkuaz denizi izlemek ve eşsiz coğrafyayı heyecan verici bir etkinlikle keşfetmek isteyenlerin ilk tercihi.

Yıllardır aklımın bir köşesinde “Yamaç paraşütü yapabilir miyim”? Bu sefer sorgusuz sualsiz yamaç paraşütü yapmayı başardım. Birçok kişi yamaç paraşütü nasıl yapılır, nasıl yapılır gibi sorular sorduğu için bu heyecan verici deneyimimi sizler için yazdım .

Uluslararası popülariteye sahip yamaç paraşütü, Fethiye Ölüdeniz Babadağ’da düzenli olarak yapılmakta. Babadağ 1200, 1700, 1800 olmak üzere 4 piste ve 1960 metre rakıma sahip. Deneyimli Pilotlar, hava ve rüzgar şartlarına göre pistten kalkışa karar veriyor, çünkü rüzgar kaldırma yöntemiyle kalkış gerçekleşiyor.

Öncelikle uçuş hizmetini satın alacaksınız. Daha sonra ilgili firmanın transfer aracı ile Ölüdeniz’den uçuş saatinize göre Babadağ’a 30 dakikalık harika bir yolculuk başlayacak. Tandem/Pilotla uçtuğunuz yamaç paraşütü sezona göre fiyat değişikliği göstermekte. (130-180 EURO ) Tandem uçuş herhangi bir eğitim gerektirmiyor, ayrıca isterseniz 80-100 EURO karşılığı fotoğraf ve videolarınızı alabilirsiniz.

Herkesin yanlış yorumlar yaptığı konulardan birine de açıklık getirmek isterim.. Uçurumdan atlaman gerektiğini söyleyenlere asla inanma! Bunu piste geldiğimde anladım. Yamaç paraşütü, eğitmenin ve yolcunun rüzgar durumuna göre yürüyerek veya koşarak yokuştan yavaşça havalanmasıyla başlıyor.

Güvenlik konusunda ciddi endişeleri olan bir millet olduğumuz için en sık sorulan sorulardan biri de yamaç paraşütünün güvenli olup olmadığı. Çok düşük riskli bir spor olan yamaç paraşütü, ara sıra rüzgar veya ölümcül olaylar gibi haberlerle karşılaşabiliyor. Bireysel yamaç paraşütü için uzun ve zorlu bir eğitimi tamamlamak gerekiyor. Kazaya neden olan uçuşların çoğu, tek başına ve yeterli eğitim almadan uçmaya çalışan kişilerden kaynaklanmakta.

Uçuş esnasında telefon, profesyonel kamera gibi cihazlara ve sigara içmenize izin verilmez. Bu tür ekipmanların kazalara sebebiyet verebilmesi nedeniyle yasaklanmış. Uçuş esnasında eğitmen pilotunuz tarafından taşınan GoPro, güzel fotoğraf kareleri için yeterli olacaktır.

Erkekler için maksimum ağırlık limiti 110 kg, kadınlarda 90 kg. 4 yaş altı çocuklar ve hamileler yamaç paraşütüne kabul edilmiyor. Havada kalış süresi yaklaşık 25 – 35 dakika. Yamaç paraşütü sırasında mutlaka spor ayakkabı giyin ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın. Ayrıca şort ya da pantolon seçimi kişinin inisiyatifine bırakılıyor.

Belcekız Plajı yamaç paraşütünün son durağı. Plajın hemen yanında bulunan alan yamaç paraşütü için ayrılmış. Eğiticinin talimatlarına göre yumuşak bir iniş gerçekleşiyor. Pistte çalışanların yardımıyla uçuş sürecini tamamlıyorsunuz ve tekrar yukarı çıkmak için can atma süreci başlıyor.

© 2021 | Designed by Karakedi Web Tasarım | All rights reserved by Evimde Gibi Ltd. Şti.